Wat een feest was het!

Datum

Afgelopen weekend vierden we de officiële opening van de nieuwe bieb. Met júllie! Want wat kon de bieb rekenen op veel belangstelling. 

Met de onthulling van het gedicht Boekenzaal van dorpsdichter Peter Boghaerts openden de wethouders Hazen en De Robles de nieuwe bieb officieel. Twee Uithoornse herauten zorgden voor de muziek en Peter Borghaerts droeg zijn speciaal voor de bieb geschreven gedicht voor.

Tijdens de officiële opening ging ook de allereerste wens van de wensactie van de bieb in vervulling: een mooie foto met daarop Alyshia en haar zussen, gemaakt tijdens de bouw van de bieb, uitvergroot zichtbaar in de bieb. Het feestweekend bestond verder uit tal van activiteiten, zoals poëzie op de Amstel, ontmoetingen met de schrijvers Rosita Steenbeek en Tosca Menten, en mini-workshops in de Maakplaats.

Heb je het weekend gemist? Kom dan gewoon binnenkort eens langs om ‘m te ontdekken en boeken te lenen, te studeren, een krantje te lezen, mensen te ontmoeten en te genieten van het mooie uitzicht op de Amstel, al dan niet met een kop koffie (nog de hele maand september van het huis!). Ook staan er allerlei activiteiten op het programma zoals de Maakplaats, Schrijverscafé Uithoorn en Voorleesmiddagen.