Een nieuwe ontmoetingsplek voor Uithoorn

Met de nieuwe bieb in Uithoorn krijg jij er als inwoner van Uithoorn en de Kwakel, een nieuwe ontmoetingsplek bij. En ook nog eens aan de Amstel! Hoe leuk is dat?

Iedereen van jong tot oud is welkom en bovendien is er veel te doen. Je kunt boeken komen lenen of in een van de lekkere luie stoelen lezen. Wil je beter leren omgaan met computers? Dan is daar in de nieuwe bieb volop de gelegenheid voor. Maar dat is nog lang niet alles. Even rustig werken of loungen hoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast komt er een heus podium voor voorstellingen of om kennis te delen met anderen. Er is straks voldoende ruimte om workshops te geven en vanzelfsprekend zijn scholen van harte welkom.

Definitieve plek aan de Amstel
De Bibliotheek zat vroeger in de Hoeksteen en is in 2017 verhuisd naar een tijdelijke pop-up locatie in de voormalige schoenenwinkel Zwart in de Dorpsstraat.

Nu krijgt de bieb een definitieve plek in ‘de Rede’ langs de Amstel. De Rede is een nieuwbouwproject van ontwikkelaar van Wijnen. In het gebouw komen appartementen, een klein havenkantoor en, op de begane grond, de bibliotheek.

De nieuwe bieb ligt slechts 2 minuten lopen vanaf de plek waar we nu zitten. Het busstation en de gratis parkeerplekken zijn slechts op vier minuten loopafstand. De locatie aan de Amstel is prachtig. Met de jachthaven, leuke cafés en restaurants, is de Dorpsstraat de hotspot van Uithoorn. Met de bieb als extra publiekstrekker wordt het een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen!

Dit zeggen zij over de nieuwe Bibliotheek

Video afspelen

“Misschien een beetje gek om te zeggen, maar ik denk dat dit de mooiste bibliotheek van Nederland wordt.” – Daphne Janson, directeur

Video afspelen

“Waar kunnen de inwoners van Uithoorn zich nou het meest op verheugen als de Bibliotheek straks klaar is? Ik denk op elkaar.” – Aat Vos, interior designer

Video afspelen

“Ik zie al voor me hoe dit de tweede huiskamer voor iedereen in Uithoorn wordt.”- José de Robles, wethouder

"Ik hoop dat het echt een soort huiskamer van Uithoorn wordt. Ik zou wel naar de bieb toe gaan om dichters te ontmoeten en naar poëzie te luisteren. En als je er lekkere koffie kan krijgen, kom ik er graag lezen." - Jeroen

Een goed idee voor de Bibliotheek? Laat het ons weten!