'Ik hoop dat het echt een soort huiskamer van Uithoorn wordt. Ik zou wel naar de bieb toe gaan om dichters te ontmoeten en naar poëzie te luisteren. En als je er lekkere koffie kan krijgen, kom ik er graag lezen' - Jeroen

Een plek voor iedereen!

Met de nieuwe bieb in Uithoorn krijg jij er als inwoner van Uithoorn en de Kwakel, een nieuwe ontmoetingsplek bij. En ook nog eens aan de Amstel! Hoe leuk is dat?
Iedereen van jong tot oud is welkom en bovendien is er veel te doen. Je kunt boeken komen lenen of in een van de lekkere luie stoelen lezen. Wil je beter leren omgaan met computers?

Dan is daar in de nieuwe bieb volop de gelegenheid voor. Maar dat is nog lang niet alles. Even rustig werken of loungen hoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast komt er een heus podium voor voorstellingen of om kennis te delen met anderen. Er is straks voldoende ruimte om workshops te geven en vanzelfsprekend zijn scholen van harte welkom.

Onze directeur Daphne Janson aan het woord

'Misschien een beetje gek om te zeggen, maar ik denk dat dit de mooiste bibliotheek van Nederland wordt'

Wethouder de Robles komt kijken op de bouw

'Ik zie al voor me hoe dit de tweede huiskamer voor iedereen in Uithoorn gaat worden'

De bouw is begonnen!

nieuwe bieb Uithoorn

Artist impression van de nieuwe bieb

nieuwe bieb uithoorn

Alvast een indruk hoe mooi het wordt

bibliotheek amstelland

Aan de Amstel

De Bibliotheek zat vroeger in de Hoeksteen en is in 2017 verhuisd naar een tijdelijke pop-up locatie in de voormalige schoenenwinkel Zwart in de Dorpsstraat.

Definitieve plek
Volgend jaar krijgt de bieb een definitieve plek in ‘de Rede’ langs de Amstel. De Rede is een nieuwbouwproject van ontwikkelaar van Wijnen, het ontwerp is van FARO architecten. In het gebouw komen appartementen, een klein havenkantoor en op de begane grond de bibliotheek.

De nieuwe bieb ligt slechts 1 minuut lopen vanaf de plek waar we nu zitten. Ook het busstation en de gratis parkeerplekken zijn slechts op vier minuten loopafstand. De locatie aan de Amstel is prachtig en wordt steeds mooier.


Gezellige ontmoetingsplek

Met de jachthaven, leuke cafés en restaurants, is de Dorpsstraat de hotspot van Uithoorn. Samen met de bieb wordt het een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen!

Een goed idee? Laat het ons weten!

Heb jij een leuk idee over wat jij bij de bieb zou willen doen? Laat het ons weten. Wat we ook graag ontvangen is een filmpje, vlog of foto met een gekke, mooie of coole uitspraak over de nieuwe bieb.