De website staat live!

Datum

Om jullie als inwoners van Uithoorn en de Kwakel te informeren en vooral ook te inspireren over de nieuwe bibliotheek in Uithoorn, is er een nieuwe website gemaakt. En vanaf vandaag staat hij live.

Herken jij iemand?
Op de website vind je alles over de laatste ontwikkelingen, zoals over de bouw, het ontwerp en doe mee acties. Als je naar de website gaat, zie je bovendien allemaal foto’s van inwoners die mee hebben gedaan aan de fotoshoot.
Op 22 januari hebben namelijk verschillende inwoners van jong tot oud voor de camera gestaan om een bijdrage te leveren aan de nieuwe website. Misschien herken jij iemand?

Logo
Speciaal voor de komst van de bibliotheek hebben we een nieuw logo laten maken. Het logo heeft veel verschillende kleuren en daarmee laten we zien dat iedereen bij de bieb welkom is. Het vaantje betekent dat we vinden dat de nieuwe bieb een feestelijk gebeuren is. Tot de nieuwe bibliotheek opengaat, gebruiken we dit logo. Daarna gaan we weer over op het officiële logo van de Bibliotheek Amstelland.

Tweede huiskamer
De Robles, getooid met de verplichte bouwhelm, is ook enorm gecharmeerd van het gebouw en de locatie van de bibliotheek op de begane grond. Na het vertrek van zijn voorgangster Ria Zijlstra heeft hij het project in portefeuille als wethouder Sociaal domein, Jeugd en Onderwijs. “Het lijkt nu één grote, kale ruimte, maar ik zie al voor me hoe dit de tweede woonkamer voor iedereen in Uithoorn gaat worden. Het kan niet anders of het geeft een impuls aan de levendigheid aan de kade en de sociale verbondenheid onder de Uithoornaars.” Hij staat bij wat straks de grote ingang is. “Je loopt hier toch makkelijk binnen zo? Of je nu jong of oud bent, of je nu leest of niet. Want de bibliotheek gaat echt iet meer alleen over boeken. Van het Taalhuis tot lezingen, iedereen kan hier terecht. En daar kijk ik echt naar uit. En dan op deze plek aan het water… We hebben straks de sjiekste bibliotheek van Nederland, geloof ik.”
Echte gevelklok
Om dit te bekrachtigen eindigt de rondleiding op het dakterras van het bovenste appartement van De Rede. De appartementen zijn aangekocht door Altera Vastgoed en worden straks verhuurd. In het kleine torentje op het dak komt een grote gevelklok. Een bijzonder element van 1 meter 60 doorsnede, dat bij plaatsing in september dan ook een echt onthullingsfeestje verdient. Vanaf het dak is er uitzicht richting Amsterdam en de Lopikerwaard. De Robles mijmert: “Straks kun je dit gebouw vanaf de N201 al zien. In het donker lichten de wijzers van de klok zelfs op. Dan weet je, daar moet je zijn, dát is het kloppende hart van Uithoorn.”